Opskrift: To slags Chiagrød (en med havregryn og en lactosefri)

Chiagrød har masser af næringmæssige og praktiske fordele. Det hjælper f.eks. med at holde blodsukkeret stabilt, giver en god mæthedsfornemmelse, og så er det super nemt at lave (også i flere forskellige udgaver – så du kan finde lige netop din favorit) ??

Vi kommer her med 2 udgaver.

Fremgangsmåde:

Chiagrød er super simpelt at lave. A

Alt du skal gøre er at blande ingredienserne sammen senest aftenen før (pånær frugter og bær), hvis du skal spise det til morgenmad. Det fungerer også fremragende som et lille mellemmåltid, hvis du ikke tager for meget?

Du kan også sagtens blande mandler og rosiner i aftenen før, som vil give en lidt anderledes smag og konsistens, end hvis du tilføjer dem som topping. Hvis du insisterer på kulhydrater til et aktivt program, så kan du kombinere med havregryn som i vores ene opskrift. Det kræver blot mere væske tilsat.

Når du har blandet din grød, stilles den i køleskabet til dagen efter. Wupti! Og så er grøden klar dagen efter. Synes du at konsistensen er utilfredsstillende, så kan du altid tilsætte lidt mere mandelmælk dagen efter. Husk at tilføje lækker topping som f.eks. tørret abrikos, mandler, kokosflager. Du kan bl.a. finde masser af bær, nødder og tørret frugt herinde til kostpriser.

Ellers kan vi kun sige: Prøv dig frem. Øvelse gør mester!

God fornøjelse.

PS. del meget gerne din favoritversion af chiagrød i kommentarfeltet nedenunder ?

Ingredienser til chiagrød med havregryn:
 • 1 dl. græsk yoghurt
 • 1 dl. havregryn
 • 1,5 dl. mælk
 • 1 spsk. chiafrø
 • 1 spsk. honning eller ahornsirup
 • 1 revet gulerod
 • 1 dl. rosiner
 • ½ tsk. stødt kanel
 • Lidt salt
Ingredienser til chiagrød (laktosefri):
 • 4 dl mandelmælk
 • 6 spsk. chiafrø
 • ½ tsk. vaniljepulver
Tilføj topping til begge varianter efter behag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *